Creatieve beroepen

Creatieve beroepen

5x creatieve zelfstandige beroepen

Al vrij jong moet je gaan bedenken wat je wilt gaan doen in de toekomst. Op de middelbare school word je gevraagd een richting te kiezen en na je afstuderen kies je de vervolgopleiding of het beroep dat bij jou past. Lang niet altijd blijkt dit de juiste keuze te zijn. Steeds vaker zie je dan ook mensen een carrièreswitch maken. Denk jij ook na over een carrièreswitch en wil je wat creatiefs gaan doen? Lees dan snel verder. In dit artikel neem ik je mee langs vijf creatieve beroepen waar je als zelfstandige aan de slag mee kunt.

Nagelstyliste

Een mooi creatief beroep, wat prima als zelfstandige opgepakt kan worden, is nagelstyliste. Niet alleen kun je al je creativiteit kwijt als nagelstyliste, ook ben je de hele dag met mensen bezig. Als nagelstyliste kun je je eigen nagelstudio openen en werken op de momenten dat jij wilt. De materialen die je nodig hebt voor je studio haal je voordelig bij de nagelgroothandel. Hier kun je vaak ook aanvullende cursussen volgen en via workshops kennis maken met de merken en materialen.

Schoonheidsspecialiste

Als schoonheidsspecialiste zorg je ervoor dat jouw klanten met een frisse verzorgde en geheel ontspannen huid de deur weer uitlopen. Je bent heerlijk onder de mensen en kunt net als de nagelstyliste je eigen tijd indelen. Je leert alles over de huid en de verzorging ervan en maakt hiervoor gebruik van de meest heerlijke producten.

Grafisch designer

Ook een grafisch designer is een heerlijk creatief beroep dat je uitstekend als zelfstandige uit kunt voeren. Voor opdrachtgevers bedenk je leuke grafische uitingen en laat je je beelden voor zich spreken. Of je nu een cover voor een album ontwerpt, een website designt of een advertentie voor een krant opzet, je kunt alle creativiteit kwijt.

Kok of cateraar

Hou jij van koken of bakken en wil je op een professionele manier deze hobby voortzetten? Dan is kok of cateraar een geweldig beroep voor jou. Als kok kun je natuurlijk voor een vast restaurant in de keuken aan de slag gaan, maar je kunt ook zelfstandig jouw kookkunsten uitvoeren en je laten inhuren voor feesten en partijen. Hetzelfde geldt natuurlijk als cateraar. Ook in dit beroep ben je lekker onder mensen en heb je veel contact.

Fotograaf

Het laatste beroep dat ik met jullie wil bespreken, is dat van fotograaf. Ook fotografen werken zelfstandig en worden ingehuurd om mooie momenten vast te leggen. Daarnaast kun je in je eigen tijd de foto’s bewerken en verwerken en er wat moois van maken.  

 

Reacties zijn gesloten.