Juwelen met betekenis

Juwelen met betekenis

Juwelen geven elke outfit dat tikkeltje meer: stijl, persoonlijkheid, kleur, vrolijkheid of elegantie. Ze zijn dus niet zomaar een accessoire, maar dragen vaak veel betekenis en de meeste mensen hechten ook een emotionele waarde aan juwelen. Welke juwelen hebben voor jou betekenis en waarom? Laat het ons weten!

 

Persoonlijkheid en stijl

 

Je eigen stijl reflecteert je persoonlijkheid en hoe je je voelt en in het leven staat. Hier spelen juwelen een grote rol. En vaak zegt het iets over je stijl. Kies je voor de chunky chain of voor fijne en elegante stukken? Kies je voor 2 à 3 juwelen die je elke dag draagt of voor een juwelendoos vol opties? Draag je maar één materiaal zoals goud of pas je dit aan aan je outfit? Je hebt heel veel keuzes en verschillende manieren om juwelen te dragen. Voel jij je pas jezelf als je 10 ringen draagt aan elk hand en 3 kettingen van een verschillende lengte? You do you. Mismatchen is ook iets heel populair voor mensen met een meer eclectische stijl: zo zet je alle regels aan de kant en combineer je volop materialen zoals goud en zilver, stijlen zoals stoer en elegant en lengtes. Het is een kunst maar done right is het een echte fashion statement.

 

Wat betekent het voor jou?

 

Juwelen hebben vaak ook een emotionele waarde: het is een erfstuk, iets wat je krijgt van je ouders, grootouders of vrienden. Zo is een juweel dus zo veel meer dan een stuk: het gaat over jullie liefde, vriendschap, familie, hechtheid, gelijkenis en geschiedenis. Dit telt trouwens niet enkel voor dames, ook voor mannen heb je emotionele juwelen. Een zilveren ketting voor dames kan een prachtige mannenarmband zijn. Ook hebben bepaalde juwelen een specifieke betekenis: zo heb je juwelen met edelstenen en kristallen met elk hun eigen symboliek. Zo staat agaat voor geluk, saffier voor wijsheid en rozenkwarts voor liefde. Veel mensen voelen ook een connectie met hun sterrenbeeld: een ram is temperamentvol, enthousiast en vrij, terwijl een vis dan weer gevoelig, nieuwsgierig en dromerig is. Deze sterrenbeelden worden ook verwerkt in juwelen via symbolen of kristallen. Geloof je niet echt in astrologische of symbolische juwelen? Dan vind je ook een grote keuze aan juwelen online die je kan personaliseren met foto’s, namen, initialen en zelfs kleine doosjes.

 

Zo, juwelen hoeven niet enkel een accessoire te zijn, maar zijn zeker meer zijn dan dat. Investeren in mooie persoonlijke juwelen, of lang nadenken voor je een juweel cadeau geeft aan iemand, is dan ook zeker de moeite waard.

Reacties zijn gesloten.