Top 5 accessoires om je outfit compleet te maken

Top 5 accessoires om je outfit compleet te maken

Combineren kun je nooit te vroeg leren, het begint eigenlijk al bij jonge meisjes die zelf hun kleding voor de volgende dag mogen uitkiezen. Een kleuter kan een kledingcombinatie aan losse kledingstukken uitkiezen en dragen wat zij mooi vindt. Ook al is het een allegaartje van alles en nog wat, je kind wordt er zelfverzekerder van en leert al een beetje eigen kledingkeuzes te maken. Hoe ouder ze wordt, hoe meer ze probeert hoe alle soorten outfits en accessoires bij elkaar passen. Volwassen vrouwen hebben er soms meer moeite mee. Hoe kun je leuke kledingcombinaties dragen en er elke dag weer anders uitzien? De top 5 accessoires die je outfit compleet maken op een rij!

1. Maak je kledingkast overzichtelijk
Combineren? Moet ik dan elke week nieuwe kleding kopen? Wees gerust, dat is helemaal niet aan de orde en ook niet nodig. Je hoeft niet met de laatste mode mee te lopen om er bij te horen. Allereerst doe je het voor jezelf, jij moet je prettig voelen in de kleren die je draagt. Minder kleding heeft een groot voordeel namelijk. Je weet precies wat je hebt en hoe het zit. Je kast is overzichtelijk en je kleding heb je ooit uitgezocht in jouw kleur, smaak en stijl. Vanuit deze basisgarderobe kun je verder met leren combineren door vanuit één kledingstuk te combineren.

2. De kleur van je kleding
Je favoriete kleur zit vaak in de kleding die je draagt. Je krijgt met het dragen van kleur een mooie frisse uitstraling, wat weer een positieve uitwerking op anderen heeft. In je basiskleding zit vast wel een favoriete kleur die je graag draagt. Met basiskleding wordt bedoeld: een strakke jeans, een getailleerde zwarte broek en /of een witte broek. Een favoriete rok en/of jurk. Een paar basis tops in zwart, wit en een in kleur. Enkele leuke blouses, truitjes en shirts. Een leuk kort jasje, jack of blazer.

3. Wijd en strak
Bij een wijde rok is het belangrijk om daartegen een strakkere top of blouse te dragen. Bij een strakke rok kun je daarentegen een wijde blouse dragen. Probeer niet twee wijde kledingstukken te combineren, want dat slaat bij veel vrouwen de plank helemaal mis.

4. Schoenen
Met een zwarte/witte broek of blauwe jeans draag je in principe al de kleding die de basis vormen van een goede combinatie. Je kunt alle kledingstukken die je in je kast hebt erbij dragen. Een zwarte broek bijvoorbeeld met een gekleurde blouse eroverheen en een getailleerd jasje zorgt ervoor dat je bijna klaar bent. Zorg dat de kleur van je schoenen/laarzen of pumps terugkomen in de kleding of sieraden. Een prachtige combinatie waarmee je eindeloos mee kunt combineren.

5. Accessoires
Leuke armbandjes, kettingen, ringen en oorbellen kun je combineren bij elk kledingstuk. Draag niet van alles wat, maar hou het stijlvol en hou je aan de less is more regel. Grote oorbellen staan bijvoorbeeld prachtig bij een mooie blouse op een strakke jeans, maar doe je er een ketting, horloge en armbanden bij, kan het al gauw te druk en te veel worden.

Reacties zijn gesloten.