Welke hoed staat je goed?

Welke hoed staat je goed?

Op zoek naar een hoed? Deze staat je goed!

Hoeden, van de jaren 1920 tot 1960 waren ze een echt fashonicoon. Daarna waren ze een tijdje minder trendy, maar nu zijn ze zeker terug van weggeweest! Hoeden voor vrouwen zijn opnieuw hip en trendy, dus het wordt tijd om jouw exemplaar aan te slaan! Maar hoe kies je nu juist de hoed die het beste bij je past?

Hoe bepaal je welke hoed bij je past?

Er zijn een aantal zaken waar je beter rekening mee kan houden als je op zoek bent naar de geschikte hoed. De belangrijkste is de vorm van je gezicht. Gezichten komen namelijk in verschillende vormen, er zijn lange, hartvormige, vierkante, ronde en ovale gezichten. Ontdek de vorm van je gezicht en maak zo de juiste keuze van hoed! Het is niet moeilijk om de vorm van je gezicht te weten te komen, er is daar namelijk heel wat informatie over beschikbaar op het internet. Meestal kan je het zelf gewoon zien door in de spiegel te kijken.

Naast de vorm van je gezicht, moet je natuurlijk ook rekening houden met de rest van je outfit. Een houd die prachtig bij je gezicht past, maar die vloekt met de rest van je outfit is ook geen zicht! Welke hoed past dan bij welke vorm van gezicht?

Lang gezicht

Heb je een lang gezicht? Dan heb je geluk! Vrouwen met een lang gezicht kunnen namelijk met veel wegkomen. De beste keuze is een hoed met een brede of fladderende rand( de fedora, capeline of flaphoed) of een hoed die lager valt. Een hoed die lager valt bedekt een deel van je voorhoofd en accentueert de pluspunten van je gezicht.

Hartvormig gezicht

Bij een hartvormig gezicht is het belangrijk dat je op de band let. De band van een hoed mag niet te breed of los zijn. Een kleine band die dicht bij je voorhoofd staat en scherp is zal je goed staan. Dit soort band vind je onder andere terug bij het fedora model. De schippershoed zal je ook goed staan en als je eerder een sportief type bent dan geraak je weg met de snapback.

Vierkant gezicht

Als je een vierkant gezicht hebt, heb je ook veel keuze. Je staat het beste met een kleine of ronde hoed of een hoed met een onregelmatige rand (zoals een flaphoed). Een hoed met een onregelmatige rand zorgt er namelijk voor dat je gezicht op de juiste manier geaccentueerd wordt. Om dezelfde reden past ook een asymmetrische hoed of een hoed die schuin gedragen kan worden perfect bij jou. Tijdens minder formele gelegenheden kan je kiezen voor de schipperspet. De schipperspet staat je geweldig en is een goede keuze voor een mooie casual look.

Rond gezicht

Bij een rond gezicht zijn er ook meerdere keuzes die je goed zullen staan. Een voorbeeld is een hoed met duidelijke hoeken of een hoge kroon (de fedora of de borsalino). Door de hoed achter op je hoofd te dragen in plaats van aan de voorkant, komen de goede kanten van je gezicht nog beter tot hun recht.

Ovaal gezicht

De ovale gezichtsvorm is de makkelijkste vorm om de ideale hoed voor te vinden. Praktisch alle hoeden zullen jou goed staan. Een hoed met een brede rand zorgt voor extra accentuatie van je mooie gezichtstrekken. Waar je wel best op kunt letten is de breedte van de rand van je hoed, hoe groter je bent hoe breder die rand mag zijn.

Reacties zijn gesloten.