Welke winterjas past bij jou?

Welke winterjas past bij jou?

Ben je op zoek naar een nieuwe winterjas? Je twijfelt nog tussen verschillende modellen van jassen? Welke jas past bij je figuur?

De zoektocht naar een nieuwe jas is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn zoveel soorten, modellen en uitvoeringen dat je twijfelt welke jas te kiezen. Een goede jas gaat enkele winters mee dus is het belangrijk dat de jas blijft goed zitten.

Tips om te kiezen

Keuze en kwaliteit van het materiaal:
Aangezien deze jas een paar jaar mee gaat is het belangrijk om te kiezen voor een zekere kwaliteit. Het is een eenmalige investering die je een paar jaar kan gebruiken.

De afwerking:
Wind en waterdicht:
Een goede jas is wind en waterdicht zo beschermt hij tegen de koude en de regen. (voorbeeld: polyester en nylon zijn waterdicht)
Sluiting van de jas:
Zoek een jas met een goede en stevige sluiting (rits of knopen). Een rits houdt meer de koude tegen dan knopen.
Zakken in de jas is een must:
Een goede jas heeft zakken. Handig om iets weg te steken of om handschoenen op te bergen. Een binnenzak met sluiting is ook handig bij een winterjas om sleutels op te bergen enz.
Mouwen ideaal van lengte:
De mouwen van de jas mogen niet te lang zijn maar ook niet te kort. Let goed op de lengte van de mouwen bij aankoop van een nieuwe jas.
Lengte van de jas:
De lengte van de jas biedt voldoende bescherming tegen de kou als je een rok of broek draagt. De jas mag tot over de heupen en zelfs tot aan de knie vallen in dit geval.
Wel of geen capuchon:
Dit is ook afhankelijk van de omstandigheden of je wel of niet een capuchon kiest.

Een maat groter
Een winterjas koop je best een maat groter. In de winter dragen we ook dikkere truien die ook onder de jas moeten passen.

Kleur kiezen:
Kies een kleur die je niet zo rap beu wordt aangezien de jas een aantal winters zal meegaan.
Kleuren zoals grijs, beige, zwart of andere donkere kleuren zoals groen, blauw, bruin zijn ideaal voor deze jas.

Welke stijl:
Het eenvoudigste is voor dezelfde stijl te gaan als je kledij. (sportief, klassiek, trendy enz…) Wijk niet te ver af van je kledingstijl als je een nieuwe jas kiest.

Welk type jas past perfect bij jouw figuur (voor vrouwen)?
Klein:
Kies een jas die boven je knie eindigt en zo creëer je meer lengte als je klein bent.
Rondingen :
Een jas met een ceintuur zijn ideaal voor vrouwen met rondingen. Zo maak je een taille door het dragen van een jas met ceintuur. Ook ideaal is hier te kiezen voor een model tot aan de knie.
Geen rondingen maar recht figuur:
Kies een echt vrouwelijk model met taillelijn. De stof van de jas mag zelf wat steviger of dikker zijn.
Smalle schouders of kleine borsten:
Ga voor een jas met schoudervullingen (eventueel epauletten). De jas mag hoog toegeknoopt worden om je figuur beter te doen uitkomen
Brede schouders of grote borsten
Vermijd jassen met schoudervullingen of details op de schouders. Kies ook een lage halslijn om je figuur beter te laten uitkomen.

Reacties zijn gesloten.